25. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla

Po večkratnem prestavljenem datumu in pandemično negotovih časih se je 10. aprila 2022 v Ormožu le zgodilo 25. tekmovanje godb v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Poleg našega orkestra so tekmovali še PO Prebold, KD Godba Liboje, KS PO občine Šentilj-Paloma, KD PO Izola, Goriški PO Nova Gorica, KD PO Slovenj Gradec in PO Glasbene šole Ormož.

Dogodek je bil odlično organiziran, naklonjeno pa nam je bilo tudi vreme, saj je bilo nebo sinje modro. Pred Grajsko pristavo smo vse godbe skupaj zaigrale skupne koračnice, kasneje pa v pokritem ogromnem šotoru še tekmovalne skladbe.

Vtis, ki ga je pustil naš orkester, je bil nepozaben, saj se je že na odru čutila odlična skupna orkesterska igra, z ogromno dinamike in sproščenosti, lahko rečem, da smo sicer redkim poslušalcem pričarali pravo glasbeno zabavo. Predstavili smo se s koračnico Papyrus, ki jo je g. Vinko Štrucl napisal prav za naš orkester. Sledila je skladba Bugatti step Jaroslava Ježka, kjer so kot solisti briljirali štirje klarinetisti (Anja Korenčič, Vid Banjac, Dragan Zdovc in tudi predsednik godbe Gregor Koritnik). Piko na i tekmovalnemu programu pa je prav zagotovo postavil Deep purple medley, kjer so do izraza prišla trobila in tolkala.

Tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov. Naš dirigent Aljoša Deferri je prejel listino Vinka Štrucla za izjemne strokovne, organizacijske in pedagoške dosežke v godbeništvu. Orkester je domov odnesel tudi pokal Vinka Štrucla in zlato plaketo s pohvalo. Res smo lahko ponosni na ta odličen dosežek, hkrati pa naj nam bo to vzpodbuda za delo v naprej, kamor prav lepo vabimo tudi nove godbenike.

fotografije: Matej Maček

Besedilo: Špela B.